Stresscoaching

1:1 samtaler

med nærvær, varme og plads til dig

kontakt mig

Stresscoaching

1:1 samtaler

med nærvær, varme og plads til dig

Kontakt mig

Kender du til hamsterhjulet? Der hvor hjulet kører af sig selv og du kører med. Det kan være berigende at stoppe op og blive opmærksom på det, der er omkring dig, som var det første gang du så det. 

Stresscoaching i København er den bedste og hurtigste vej ud af stress for dig, der bor i hovedstadsområdet. Stress har mange betydninger og fortolkninger, men for mig betyder det, at der er sket en fysisk og en psykisk overbelastning. Og det er det, vi sammen skal undersøge roden af. Jeg anvender samtale- og kropsterapeutiske interventioner for at få afdækket og afklaret, hvor og hvor belastningen kommer fra.  Desuden er det vigtigt for mig at inddrage den nyeste viden inden for stressforskning. Det er med til at give en forståelse for, hvad stress er.

Den opmærksomme tilgang

Mange har været i andre forløb for stress før, måske hos en psykolog, som de har fået betalt af deres arbejde. Men kender man ikke til stress og ved, hvordan man knækker koden, så er det svært at bryde den onde spiral. Andre har været til lægen, da de har uforklarlige smerter og sover dårligt om natten. Signaler som du måske ikke umiddelbart forbinder med at være stresset, da du måske godt kan lide, at det går lidt tjep.

Men for mig som stresscoach er de signaler ganske alvorlige. For mig er det et signal om, at noget er galt. For mig er det et tydeligt signal om at DIN krop forsøger at fortælle DIG noget. Folk der ignorerer de signaler, som kroppen sender og fortsætter i samme mønster som hidtil, har stor risiko for et endeligt stresskollaps, brænde ud og ende i en depression. Sagt med andre ord, så er det vigtigt at lytte efter din krop. Og er du først kollapset, tager det lang tid at blive bygget op igen til det stærke menneske, som du var før, du blev stresset.

Ud fra de over 150 klienter jeg har haft i forløb målrettet reducering af den følelsesmæssige overbelastning/stress, ser jeg, at dem, der formår at tage meditation og mindfulness til sig, oplever de bedste resultater. Det har to funktioner og måske endda flere. I ikke prioriteret rækkefølge, så påvirker meditation det parasympatiske nervesystem. Og det er vigtigt! Det betyder nemlig, at din krop får lov til at slappe af og give efter. Den anden funktion er, at lære at blive opmærksom på dine følelser, tanker og kropssansninger og lærer at være med dem uden at reagere. Det er yderst brugbart i alle livets situationer, da vi oftest reagerer på en følelse/tanke/kropssansning. Det kunne fx. være følelsen rastløshed, men hvad sker der, hvis du står stille og ikke reagerer på rastløshed? Måske en følelse af tomhed eller ensomhed dukker op? Det undersøger vi sammen.

Det lyder hårdt, men vi kan alle blive ramt af stress, store som små, unge som gamle, mænd som kvinder. Det er enormt mange diskurser omkring hvad stress er, og hvem det rammer. Men stress er ikke bare noget der rammer og slår ned som et lyn fra en klar himmel. Oftest er stressen blot vokset over en længere periode, og til sidst har du fået nok. Det er sikkert først, når vi begynder at tale om det, vil du kunne genkende mønstre og handlinger. Mønstre og handlinger, der alle har været byggesten i denne mur af stress, du har fået stablet op undervejs. Det er den mur vi bryder ned sten for sten – og det er netop her, stresscoaching kommer ind i billedet.