Terapi eller coaching

  • og hvad er hvad?

Grundlæggende set, er min opgave at hjælpe dig bedst muligt med at finde de svar du søger. Så ud fra, hvad du kommer med af udfordringer, tanker eller har lyst til at lære dig selv bedre at kende, så tilrettelægger jeg forløbet derefter. Det vigtigste for mig i denne sammenhæng er at møde dig, hvor du er. Er du nysgerrig på at læse mere om, hvordan jeg arbejder terapeutisk, så har jeg skrevet mere her.

Coaching

Coaching har jeg brugt i mange år som redskab til at undersøge, hvad der hindrer dig i at nå dine mål. Primært har jeg arbejdet med stressramte. Det handler om at blive afstresset for overhovedet at kunne tænke kreativt og ud af boksen, hvilket det kræver, når der coaches. Det videnskaben fortæller i dag er, at stress har alvorlige påvirkninger på hjernen. Det rammer primært tre centre i hjernen. To af dem er centreret omkring hukommelse, empati, overskud, overblik og evnen til at tænke kreativt. De to centre bliver mindre ved langvarig stress, hvilket betyder, at du vil opleve at du har svært ved at huske og glemmer ting, bliver grådlabil eller får kort lunte og lyst til at isolere dig selv – bare for at nævne nogle få symptomer. Den sidste del af hjernen, der påvirkes er amygdala – som sikrer din overlevelse. Den vokser under langvarig stress, da den tror, der er fare på færde. Derfor er det afgørende at blive afstresset.

Første skridt

Hvis du kan genkende noget af det jeg skriver, så tøv ikke med at kontakte mig. Du vil i et forløb hos mig, opleve at du kan slippe stressen og begynde at få overskuddet til at handle anderledes i den retning, som du ønsker. Stress opstår oftest, når virkeligheden ikke er, som vi forestiller os den skal være.
Der er altså noget, der stritter og som kalder på at blive kigget på. Det vil jeg rigtig gerne undersøge sammen med dig.