Dårlig hukommelse

Dårlig hukommelse, tab af hukommelsen, ubehag – vil du vide, hvordan du bliver mentalt skarp og får dit overskud igen, så du kan blive en god forældre, partner og kollega? Så book mig som foredragsholder. Mit foredrag henvender sig både åbne og lukkede foredrag i privat og offentligt regi.

Dårlig hukommelse og identitet

Måske du har oplevet svigt af hukommelsen eller “bare” dårlig hukommelse, at du har svært ved at koncentrere dig, svært ved at prioritere arbejdsopgaver på arbejdet og være fokuseret, når det gælder. Det er meget ubehageligt, når den enkelte oplever hukommelsessvigt, da det kan påvirke, hvordan du oplever dig selv som person. Det kan være svært, når det er din identitet, der ændrer sig, når du får dårlig hukommelse. Det går ud over din identitet på jobbet, men også i privatlivet. Desværre er det oftest først, når det er din hukommelse, der ændrer sig, at du lægger mærke til at noget er galt. Og hvis du spoler tiden tilbage, har din hukommelse sikkert ikke været, hvad den plejer at være i lang tid.

Hvorfor et foredrag med mig?

Et foredrag er til dig/jer, der gerne vil have en anden vinkel på, hvordan du optimerer din hjerne og dermed bliver mere fokuseret, nærværende og bedre til at koncentrere dig. Det du får med ved at booke mig er et anderledes program, hvor der vil være deltageraktivering. Ved at deltagerne aktiveres gør, at det jeg formidler huskes bedre. Det er ingen hemmelighed, at samfundet inviterer til meget i dag, hvor det er brugeren der skal lære at sige stop og kende sine egne grænser. Det første der ofte nedprioriteres er søvnen, hvilket kan have alvorlige konsekvenser: dårlig koncentrationsevne og der begås oftere fejl, når vi ikke får sovet nok. Samtidig forværrer for lidt søvn de stresssymptomer, der måske allerede er i kroppen, og så skal der ikke meget til før det går galt. Stresssymptomer forværrer søvnen, og pludselig er vi havnet i en ond spiral, hvor det er svært at skelne hvad der egentlig kom først?  Er det svært at falde i søvn grundet stresssymptom eller fordi jeg har nedprioriteret min søvn?  Men et er sikkert, mængden af stresshormonet korsitol går direkte ud over korttidshukommelsen – hvor vi opleves som fraværende og dermed ikke husker, hvad der lige er blevet sagt. Derfor ønsker jeg at sætte fokus på, hvad vi så kan gøre for at passe bedre på os selv i en travl hverdag – så vi optimerer os selv og får mest ud af dagen – for tænk, hvis du var koncentreret og fokuseret i løbet af din dag, hvad du så kunne nå? Hvem ville du så være?

Temaer

Mit foredrag omhandler essentielle temaer for at du kan optimere din hjerne og dermed hele dig. Hjernen er en afgørende faktor for, at du trives. Svigt af hukommelsen eller decideret tab af hukommelsen har alvorlige konsekvenser for dig som person. Dette belyser jeg ved, at inddrage hvad der sker i hjernen, men også hvad du selv kan gøre for at genvinde din hjernekapacitet. Ved at være opmærksom på mængden af søvn, den gode åndedræt og mindfulle øvelser er du kommet godt fra start til at styrke din krop og dermed din hjerne.

Du får lette værktøjer, som du kan inddrage i din hverdag – enkelt og let.