Kropsterapi

Kropsterapi har mange retninger. Nogle terapeuter arbejder kun med kroppen, hvor andre “glemmer” den eller ikke giver den værdi i det terapeutiske rum. For mig har kroppen stor betydning, da jeg har oplevet mange gange, hvordan kroppen gemmer på oplevelser fra livet. Oplevelser, som det mentale har lukket ned for – måske fordi den oplevelse var for smertefuld, traumatisk, sårbar, tynget i sorg eller vrede. Kroppen memorerer det hele og er derfor med til at forme og skabe din krop, som den ser ud og mærkes i dag. Det kan give kropslige oplevelser, som vi ikke kan forklare i ord, men ved at massere kroppen og bruge åndedrættet, kan der åbnes op for det gemte og glemte. Jeg understøtter hele tiden processen ved mine spørgsmål, bevidste tryk og min tilstedeværelse.

Det vigtigste for mig er, at du føler dig støttet og tryg. Derfor tilpasser jeg mine tryk og tempo, så det passer til dig.

Hvordan foregår det?

Helt konkret, så starter vi altid med en samtale i stolen og hvis det giver mening i den pågældende situation, inviterer jeg dig op på min briks. Vi fortsætter samtalen fra stolen på briksen, så der på den måde bygges en bro i samtalefeltet. Det er derfor ikke en massage, hvor jeg behandler dig. Men en kropsterapi, hvor jeg fortsætter den terapeutiske samtale, mens jeg masserer dig med eller uden olie.

Hvorfor er kroppen vigtig?

Kroppen er vigtig fordi, der kan sidde blokeringer fra tidligere oplevelser, der gør at din livsenergi ikke kan flyde frit. Det kan give spændinger, som forhindrer dig i at have det liv, som du ønsker dig. Så ved at udfolde dit kropslige landskab og med nysgerrighed undersøge og spørge ind til dig i din krop, kan blokeringerne forløses. Det kan sanses i kroppen og i psyken ved større lethed, at noget slipper og at du får større råderum i dit liv.
Teoretisk læner jeg mig om af Lisbeth Marchers Bodynamic teori, som netop forklarer, hvordan krop og psyke hænger sammen.