En sorg

Har du prøvet at miste en kær? Måske du har mistet flere og oplevet af hver sorg er forskellig. Sorgen, hvori kærligheden til det menneske ligger så dybt forankret. Alle historier, der vælder op, når den kære er borte. Minder, der går sammen som perler på snor og fremkalder tårer på stribevis.

Jeg har valgt at mindes min gamle terapeut på denne side – Peter Dan.

Jeg startede i terapi hos ham, da jeg var 21 år og lige flyttet til København. Han fulgte mig gennem 13 år og jeg fulgte ham. Han støttede mig, tændte en lygte, når det var allermørkest i mit sind. Han lyttede og lyttede og lyttede. Han var mit anker i mange perioder. Tiden gik, jeg blev ældre, fik en kæreste, fik kærestesorg, fik en ny kæreste, færdig med min kandidatgrad, bekymringer om fremtiden og alt hvad der hører livet til, delte jeg med ham.

En dag delte han så med mig, at han var blevet syg – alvorlig syg.

En ændring i vores klient-terapeutrelation begyndte, da der var en potentiel risiko for, at han ville dø.

Det gjorde han i 2014.

Sorg – en verden fyldt i sorg. Min verden blev fyldt med sorg. Jeg havde mistet det menneske, der var vidne til mig – til mit liv – til min eksistens.

Inden han gik bort, startede jeg på psykoterapeutskolen. Jeg er glad for at han nåede at være vidne til min proces – til at komme derhen, hvor jeg gerne ville være – til at finde min hylde i livet. Han nåede ikke at opleve, at jeg blev færdiguddannet. Men hver gang jeg sætter mig i stolen som psykoterapeut, så mindes jeg ham.

Han er stadig mit anker.

I kærlighed og evig taknemmelighed til Peter Dan.

Maria.