Search
Search Menu

Privatlivspolitik

Persondatapolitik/fortrolighedspolitik for Dorte Eldrup, Psykoterapeut

Hvem er jeg?

Mit navn er Maria Louise Jalksø Jeg er uddannet psykoterapeut, mindfulnessintruktør og stresscoach.

Hvorfor har jeg en persondatapolitik/fortrolighedspolitik?

For mig er det vigtigt, at du er informeret om, at jeg indsamler, opbevarer og behandler oplysninger om dig i forskellige sammenhænge, da det er lovkrav med den nye persondatalov, der trådte i kraft den 25. maj 2018. På den måde er jeg sikker på, at du er informeret i henhold til persondataforordningen/GDPR.

Hvornår og hvordan indsamler jeg oplysninger om dig?

Etablering af klientforhold

Når du kontakter mig med henblik på eventuelt at starte et forløb op, gemmer jeg dit telefonnummer og/eller e-mail samt dit navn – jeg anvender systemet terapeutbooking, da det er fortroligt og lever op til reglerne for persondataforordningen. Hvis du vælger, at du ikke vil starte op hos mig, sletter jeg alle oplysninger med det samme.

Journaloptegnelser

I løbet af forløbet fører jeg journal. Det kan fx. være:

  • Oplevelser fra dit liv
  • Drømme
  • Problematikker i relationer/parforhold/forældre m.v.
  • Mine overvejelser om videre forløb og grundproblematikker
  • Mønstre og temaer, der udspiller sig i dit liv og i vores fælles rum
  • Andet relevant, i forbindelse med forløbet.

Abonnement på nyhedsbrev

Jeg har endnu ikke et nyhedsbrev, men det er på tegnebrættet. Når det bliver aktuelt og hvis du skriver dig op, opbevares din mailadresse og dit navn med henblik på at kunne sende dig nyheder.

Abonnement på min blog

Min blog er frit tilgængelig på min hjemmeside, og det er derfor ikke nødvendigt med mailadresse eller andre personlige oplysninger på dig.

Andre henvendelser

Kontaker du mig på mail eller sms vedrørende mit virke som psykoterapeut eller eventuelt samarbejde eller andet, gemmer jeg dine mails/sms-beskeder en måned. På den måde sikrer jeg mig, at jeg har dine oplysninger, til et eventuelt fremtidigt samarbejde. Ønsker du dem slettet før tid, kan du blot bede mig om det.

Hvilken type information indsamles fra dig?

Jeg opbevarer udelukkende de informationer/oplysninger, der er relevante i forhold til dit forløb hos mig – eller i forhold til at kunne sende dig nyhedsbrev/blogindlæg eller eventuelt indgå et senere samarbejde.

Hvis du er klient hos mig, journaliserer jeg det, der er nødvendigt i forhold til at kunne støtte dig bedst muligt i din udvikling – i forhold til de tematikker, der fylder. Jeg opbevarer informationer fortroligt og udleder fra vores samtaler, at disse informationer er korrekte.

Hvad er formålet med indsamlingen?

Formålet med at journalisere er at hjælpe dig bedst muligt. Det gøres ved, at jeg kan følge processen og genopfriske det, der har været vigtigt og essentielt i forløbet. Derudover giver det mig mulighed for at holde fokus og retning, så jeg kan hjælpe dig bedst muligt til at opnå det, du ønsker dig af forløbet.

Hvem har adgang til dine oplysninger?

Det er kun mig, der har adgang til dine oplysninger og de videregives ikke uden dit samtykke.

Jeg går i løbende supervision for hele tiden at holde mig skarp og modtage sparring i forhold til dit forløb. Det betyder, at supervisor og medsupervisander går aktivt ind og støtter mig i forløbet. Både supervisor og medsupervisander har tavshedspligt og du bliver naturligvis anonymiseret i forbindelse med supervision.

Hvordan kan du få adgang til og opdatere dine oplysninger?

Du har ret til at få adgang til specifikke personoplysninger i din journal og sikre dig, at de oplysninger, jeg har indhentet undervejs er korrekte. Du er ligeledes velkomment til at spørge mig, om oplysninger er rigtige.

Du har ret til at få overført dine oplysninger til en anden behandler/psykoterapeut eller andre, som du ønsker, skal have dine oplysninger.

Hvordan kan du sørge for, at jeg sletter dine oplysninger?

Du kan altid kontakte mig på post@malouja.dk og bede mig slette de oplysninger jeg har om dig. Skriv hvilke oplysninger du ønsker slettet.

Hvordan opbevarer jeg dine oplysninger?

  • Mine journaler føres i sikkert system (Terapeutbooking.dk)

Fortrolighed

Dine oplysninger behandles fortroligt. Det er derfor kun mig, der adgang til dem. Alle systemer og computer er låst med adgangskode, som kun jeg kender.

Indsamling af personoplysninger ved brug af cookies

Min hjemmeside anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med formåler at genkende ”dig”, huske indstillinger og udføre statistik. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som fx. virus.

Du kan selv bestemme om du vil acceptere cookies, når du besøger min hjemmeside.

Det kan slette eller blokere for cookies. Se vejledning.

Facebook

Jeg og Facebook indsamler og behandler personoplysninger, når du besøger virksomhedens Facebook-side (“fanside”). Formålet med behandlingen er at kunne markedsføre mig over for potentielle læsere/kunder/klienter, besvare henvendelser og lignende beslægtede formål.

Den konkrete Facebook-side administreret af Maria Louise Jalksø – psykoterapeut er: –https://www.facebook.com/malouja.dk/

Jeg følger Datatilsynets gældende retningslinjer omkring det delte dataansvar og tilstræber mig at sikre, at de besøgende på vores Facebook-side får information om persondata.

Retsgrundlaget for behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger sker baseret på legitim interesse ud fra en interesseafvejning. Der behandles ikke oplysninger, hvor samtykke er påkrævet.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Der indsamles kontaktoplysninger typisk i form af navn. Modtager jeg følsomme oplysninger bliver de slettet, så snart de kommer til vores kendskab.

Modtagere af personoplysninger

De personoplysninger der afgives vil ikke blive videregivet uden for virksomheden.

Opbevaring af personoplysninger

Da de personoplysninger der afgives på Facebook-siderne afgives af personen selv på vores offentligt tilgængelige side, vil oplysningerne i udgangspunktet ligge på siden så længe denne eksisterer. Man kan som afgiver af oplysningerne altid gøre indsigelse i forhold til interesseafvejningen, med henblik på at få slettet eventuelle opslag.

Automatisk afgørelser og profilering

Jeg antager, at Facebook foretager automatiske afgørelser og profilering på den del af personoplysningerne, som Facebook er dataansvarlig for. Jeg benytter mig ikke af automatiske afgørelser og profilering.

Bemærk! Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger behandles, bedes du undlade at besøge min Facebook-side, da det på nuværende tidspunkt ikke er muligt for mig at ændre på Facebooks indstillinger for opsamling af data.